Ofte stillede spørgsmål

Ofte stillede spørgsmål



Hvor længe varer venskabet?

Vi følger venskabet et år, men det er vores håb, at det fortsætter endnu længere ud i fremtiden – gerne hele livet. Nogle gange trækker barnet sig, fordi det er blevet ældre og interesserne har ændret sig. Andre gange sker det, at voksenvennen trækker sig. Der kan ske ting i den frivilliges liv, der gør, at han/hun ikke længere har tid eller overskud til at være voksenven. Hvis et venskab skal afsluttes, er det fra Børns Voksenvenners side helt essentielt, at forløbet bliver afsluttet på en ordentlig måde for alle parter. Vi støtter op omkring afslutningen, som kan være et farvel-møde, der skal arrangeres eller et afskedsbrev, der skal skrives.

 


Hvorfor vil de frivillige gerne være voksenvenner?

Nogle af voksenvennerne har ikke selv børn, andre har voksne børn. Fælles for dem er, at de savner børn i deres liv. De vil gerne give et barn opmærksomhed og oplevelser, og de er sikre på, at samværet giver dem meget igen. Pludseligt er det legalt at lege igen, og man får en mulighed for at være aktiv og spontan. Voksenvennerne føler, de har noget at byde på, og de ser frem at møde et barn, som de kan være noget for.

 


Hvordan kan jeg vide, at mit barn gerne vil?

Det er vigtigt, at du som mor sikrer dig, at dit barn har interesse i at få en voksenven. Det kan være svært at sætte billeder på, hvad det vil sige at få en voksenven, og vi vil opfordre til, at I sammen læser hjemmesiden. Hvis der er noget dit barn er i tvivl om, kan I maile/ringe ind til os eller skrive spørgsmålene ned, til vi kommer på besøg.

 


Hvor ofte ses man?

Vi forventer, at du som frivillig kan afsætte tid til at ses med dit barn eller din lille familie 2-4 gange om måneden. I den første tid så ofte som muligt, så I kan lære hinanden godt at kende. De fleste voksenvenner og familieveninder ses med deres børn/mødre en gang om ugen, enten i hverdagene eller i weekenden.

 


Kan jeg vælge, hvilket barn jeg får?

Nej, det er matcherne i Børns Voksenvenner, der finder et barn, men koblingen sker på baggrund af vores kendskab til dig og barnet. Først og fremmest overvejer vi, om jeres personlighed vil passe sammen. Hernæst ser vi på jeres interesser, ønsker og forventninger. Geografien spiller også ind, da ingen skal rejse meget mere end en halv time for at se hinanden. Derudover matcher vi som udgangspunkt kvindelige voksenvenner med piger og mandlige voksenvenner med drenge.

 


Hvilken rolle spiller barnets forælder i voksenvenprogrammet?

Du er barnets voksenven, så derfor er det jer to, der skal være sammen alene. Det er vigtigt, at der er plads til fortrolighed mellem voksenven og barn, men de første gange I mødes, er det også en god ide at give sig tid til at tale med barnets forælder, og eventuelt aftale, at han/hun og barnet kan besøge dit hjem sammen. Vi forventer, at du undervejs i forløbet giver forælderen tilbagemeldinger på, hvordan venskabet skrider frem, ligesom det er vores forventning til forælderen, at han/hun fortæller dig, hvordan barnet har reageret på jeres tid sammen.


Sidder du med andre spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte os.