Vores artikler

Historier

Halloween er for børn – og deres voksenvenner

Den 3. december 2017

 

Orange ansigter med glubske smil og skarpe tænder. Døde grene, der hænger som et knasende slør foran åbningen til Odense zoo. Og otte balloner i hver deres fremtrædende farve. Sådan så det ud, hvis man stod ude foran indgangen til Odense Zoo den 27. oktober klokken 15.53.

Det gjorde 12-årige Emil Rasmussen sammen med sin voksenven, 25-årige Luis Holmer, samt 71 andre børn og voksenvenner. De deltog nemlig alle i en halloween-spørgsmålsjagt inde i Odense Zoo, arrangeret af Børns Voksenvenner Odense.

Emil Rasmussen sammen med sin voksenven Luis Holmer

”Det der er 100 P os, Luis!” griner Emil begejstret, mens han peger på nogle skildpadder. ”De kan lide at sove, dovne og spise. Det er ligesom os!”

Parret blev matchet for bare tre måneder siden - og netop de ting har da også været gennemgående, når Emil og Luis har været sammen. De har holdt gyserfilmaftener og sleepovers – og det er altid forbundet med snacks og lækker madlavning.

 

”Ja, det er godt, at Emil har hjemkundskab i skolen. Så kan han jo lære mig lidt tricks,” smågriner Luis, mens han klør sig lidt i skægget.

 

Deres sorte jakker smelter næsten sammen, som de følger efter deres gruppe rundt i haven for at besvare spørgsmålene om dyrene.

 

”Hvor langt kan en kænguru hoppe – 3, 4, 5 eller 6 meter?” spørger holdleder Marie Bruun sin gruppe. For enden af hendes udstrakte arm rokker en lilla ballon i vinden.

”6 meter!” råber en mand fra gruppen. Han har læst det på en af skiltene forinden.

Kænguruerne står på deres bagben og vipper hovedet fra side til side, mens børnene småhopper forbi dem. Emil forsøger at hoppe lige så langt, som kænguruerne kan. Det skal han nok øve sig lidt på, bliver han og Luis hurtigt enige om.

 

Luis besluttede sig for at blive voksenven, fordi han mente, at det var et sted, han vitterligt kunne gøre en forskel. Og udover det mener han også, at han får meget tilbage.

 

”For Emil skal jeg jo egentlig bare være der. Gå en tur med ham, hygge med ham, have det grineren med ham. Det er jo også fedt for mig, både fordi jeg nyder det, men også fordi jeg bliver taget tilbage til min egen barndom,” fortæller Luis. Kort tid efter klatrer begge drengene rundt på en legeplads i haven.

 

Mørket lægger sig, og den bedøvende kulde maler både næser og kinder røde på børnene og deres voksne venner. Sammen vandrer gruppen tilbage mod havens indgang.

Alle dyrespørgsmålene er blevet besvaret, og selvom gruppen ikke vandt, har det alligevel været en god dag og en mulighed for vennerne at tilbringe lidt mere tid sammen. Det mener Emil og Luis i hvert fald.

 

”Vi to Luis, vi er rigtig gode venner,” siger Emil, som han puffer til sin vens skulder.

”Det kan vi vist ikke komme udenom,” svarer Luis og lægger armen om ham.

 

Af Caroline Rødgaard Bjelke

Børns Voksenvenner Odense

 

Borgernes Hus

Østre Stationsvej 15, 2.sal

5000 Odense

Tlf: 29 26 78 42

Email:odense@voksenven.dk

Landsforeningen Børns Voksenvenner

 

Bygmestervej 10, 1.sal

2400 København NV

Tlf: 70 70 71 77

Email: laf@voksenven.dk