Videoer

Videoer


Her følger en række videoer om nogle af vores etablerede venskaber, og om de erfaringer og oplevelser venskaberne har givet.


Se her, hvordan venskaberne skaber glæde og nye, gode oplevelser for både børnene og de frivillige.

Produceret af 'Odense ser Rødt' (2015). Informationsvideo om foreningens arbejde, der både fokuserer på de frivillige og venskaberne.

Vist på Mary Fondens konference om ensomhed (2011). Victor på 10 år bor alene med sin mor, men har Martin som voksenven. Selvom der er en aldersforskel på over 20 år, har de stadig etableret et solidt og godt venskab.

Jytte Birk Sørensen, psykolog og forfatter, fortæller, hvorfor Børns Voksenvenner er en god ordning for alle involverede.

Video fra Børns Voksenvenner København (2017). Mød Søren og Ejvind, som fortæller om deres venskab, og hør hvorfor Søren valgte at blive voksenven.

Produceret af TVEsbjerg (2015). Mød Helle som er voksenven for Sofia, og Carsten som er voksenven for Lukas.

Venskaber fra Odense. Mød børn, frivillige og familier, der har haft glæde af Børns Voksenvenners arbejde.

Vi inspirerer hinanden. Vi kan bruge meget tid på at snakke om vores interresser, om det så er brætspil eller kortspil eller computerspil. [...] Måske er der lidt storebror over det også, men egentlig mest ven.

- Mads, ven med Chris

Jeg synes, jeg får meget ud af at kende Victor. Jeg får den helt store glæde ved at bygge et venskab op med sådan en dejlig dreng som ham. Og det kan jeg jo se. Nu har vi været venner i 2,5 år, og det har virkelig udviklet sig til fornemmelsen af at komme til at lære hinanden bedre at kende og få en tillid til hinanden og det gør mig glad.

- Martin om sit venskab med Victor

Ny forskning har vist, at kærlige relationer er det ultimative mest trivselsfremmende for alle mennesker, og det er særligt vigitigt for børn, der er under udvikling.

- Psykolog og forfatter Jytte Birk Sørensen

Der er mange, der siger til mig, at det er flot det jeg gør [at være voksenven], at jeg betyder noget for Ejvind, men Ejvind betyder mindst lige så meget for mig.

- Søren, ven med Ejvind

Vi er enormt kreative, når vi er sammen. Vi bygger hundehuse og scrapbook’er – vi har en kæmpe scrapbook med alle vores billeder, hvor vi skriver historier og hvad vi har lavet. Vi designer tøj til Sofias Barbier og laver perler. Det at være kreativ det er lige noget for mig. Jeg havde ikke været så kreativ, hvis ikke jeg havde været sammen med Sofia.

- Helle, ven med Sofia

Vi har børn på venteliste, som mangler en voksenven. Her har du mulighed for at  gøre en forskel i et barns liv. Bliv klogere på, hvad det vil sige at være voksenven og få svar på nogle af de spørgsmål, du måske sidder med. Vi er af den overbevisning, at venskab ingen alder har.

Alt det kræver fra din side, er tid og overskud til at være sammen med et barn to til fire gange om måneden. I kan lave alt, hvad barnet og du synes er sjovt. Det kan være en gåtur, en tur på museum, lave bål, fiske, spille fodbold, tage en tur i biografen eller på stadion. Måske bare en hyggedag derhjemme med spil, madlavning eller hvad I nu har lyst til. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser!

Det afgørende er, at barnet oplever glæden ved de nye oplevelser, erfaringer og roller, som venskabet giver. Derfor er det vigtigste for barnet også samværet med sin voksenven og ikke selve aktiviteterne.