Artikler

ArtiklerHer følger en række artikler om nogle af vores etablerede venskaber, og om de erfaringer og oplevelser venskaberne har givet. Nogle af artiklerne er lavet af mere etablerede nyhedsmedier og magasiner, mens andre er udarbejdet af vores eget, frivillige kommunikationsteam.


Klik på billedet for at læse den artikel, der tiltaler dig, og fordyb dig i de gode historier om det gode venskab.

Venskab har ingen alder (Ude og Hjemme, november 2017)


Aldersforskellen på 58 år betyder ingengting for venskabet mellem Theis på 11 år og det 69-årige legebarn Mugge.


For mig handler livet om at have det sjovt og om at lege. Når jeg leger, har jeg det godt. Jeg elsker at finde på noget at lave ude i naturen, der jo er gratis. Det er sådan noget, jeg gerne vil give videre til Theis.

- Mogens 'Mugge'

En voksen ven (Et cetera magazine, oktober 2017)


Morten Bak på 49 er blevet ven med Matthias på 8 år, som bor alene med sin mor. Morten kunne godt tænke sig at have en drengeven, som han kunne komme ud og spille bold med, og Matthias kunne godt bruge en at lave "mandeting" med, da han ikke ser sin far.


Matthias drønede rundt i lejligheden og viste mig alle sine ting, han havde købt en blomst til mig og ville meget gerne have kontakt, så jeg synes, vi kom godt fra start.

- Morten Bak

Venskab ved første blik (voksenven.dk)


Emil mistede sin far som 5-årig i en drukneulykke og manglede derefter en mandlig rollemodel at spejle sig i. Det er her, hans nye voksenven, Jacob, kommer ind i billedet.


For et år siden kunne jeg stadig ikke gå ned med skraldespanden uden Emil blev ulykkelig, fordi han var bange for, at jeg ikke kom tilbage. Nu plager han mig om, hvornår han må sove hos Jacob.

- Jeanett Jezewski, mor til Emil

Skoledrengen og styrmanden (Samvirke, december 2013)


Peter Christensen er voksenven med Jonathan Højbjerg, og Samvirke møder dem i skøjtehallen til en snak om deres venskab.


Man bruger så lidt tid på det, men man får så meget igen. For mig er det her også et frifum. Jeg får energi og overskud efter en dag med Jonathan.

- Peter Christensen

En ny - voksen - ven for livet (Ugeavisen Odense, 4. januar 2012)


Jeppe Kaas mistede sin far i 2004, men i 2010 fik han en ny ven i 47-årige Henrik Kramer.


Jeg vil sige det sådan, at jeg har vundet lottogevinsten med Jeppe.

- Henrik Kramer