Fakta om venskaberne

Fakta om venskaberneForeningen har desværre hverken ressourcer eller kompetencer til at skabe venskaber til børn af misbrugsforældre.

Vi skaber venskaber for børn typisk i alderen 6 til 14 år, og som udgangspunkt matcher vi kun børn og voksne af samme køn.

I takt med, at venskabet bliver tættere, oplever vi ofte, at man helt naturligt bliver inviteret til hinandens fødselsdage, familiefester og lignende. Det forventes dog ikke, at den frivillige voksenven indgår i resten af barnets familie udover praktiske aftaler, som afhentning og lignende. Det er det enkelte barn, der er i centrum og ikke familien.

Hvad er en voksenven?

Som voksenven er man barnets helt egen voksne ven. Den tid de tilbringer sammen kan gå med at snakke, se film, lave mad, spille fodbold eller gå en tur i skoven. Det er helt op til hver enkelt. Det vigtigste er, at den voksne ven har tid til barnet og er nærværende, når de er sammen.

Vores voksenvenner fortæller, at samværet med børnene giver dem mange sjove og anderledes oplevelser, som de ellers ikke ville have oplevet. De nyder at kunne lege igen og få brugt andre sider af sig selv.


Vi formidler kontakten til en voksenven, som vi mener, barnet matcher bedst, og vi ser bl.a. på personlighed, interesser og geografi.

Barnet og voksenvennen støttes undervejs til at blive gode venner, og vi følger venskabet det første år.Hvad er gevindsten ved at have en voksenven?

Et venskab er givende og til glæde for alle tre parter; forældre, barnet og den frivillige voksenven.

Forældrene kan glæde sig over, at barnet kan og vil knytte sig til andre betydningsfulde voksne og derigennem få udvidet sit netværk og udvikle sig personligt. Thea, som er mor til Olivia, siger: "[...] jeg har en datter, som er mere glad og harmonisk [...]. Derudover kan jeg mærke, hvor meget mere selvværd hun har fået, og roen i hende har gjort hende stærkere rent fagligt i skolen. Jeg er ikke i tvivl om, at hendes sidste års udvikling har at gøre med, at hun har en fantastisk voksenven, som giver sig tid til at være sammen med Olivia. Jeg er i hvert fald evigt taknemlig."